PÁLYAORIENTÁCIÓ 2.

2015. október 6-án pályaorientációs foglalkozás volt intézményünkben, melyen 15 tanuló (9 nyolcadikos, 4 hetedikes és 2 hatodikos) és két pedagógus vett részt. Az irányított beszélgetés során a pályaválasztással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre kerestek választ: mi határozza meg a jövőt, milyen részletekre kell odafigyelni? A résztvevők gondolatban választottak egy szakmát, amelyben szívesen tevékenykednének egy hétig. A közgazdásztól, kozmetikustól, fodrásztól kezdve a régészen, művészen keresztül a sportjogász, orvos, mérnök, pszichológus, programozó pályájáról is szó esett. Megbeszélték a diákok a választott munka előnyeit, hátrányait. A foglalkozásvezető tanárnő megfogalmazta azt is, milyen alapvető különbségek adódnak a foglalkozások között, ki választ munkát, ki választ életformát is a pályaválasztással.  Valamennyien egyetértettek abban, hogy a tanulást egyik szakmánál sem lehet befejezni, folyamatosan meg kell újulni, követni kell a legújabb eredményeket.

Bódainé Erdélyi Erika

osztályfőnök

 

Tanulói vélemények:

Ruzsik Fanni 7. c osztály: Érdekes volt, mert a jövőnkről beszélgettünk. A nyolcadikosok pályaválasztásáról is több mindent megtudtunk.

Varga Bence 7. c osztály: Előnyére szolgált a foglalkozásnak, hogy megtudtam, mire kell számítani a szóbeli felvételin.

Kiss Liza 8. d osztály: Nagyon tetszett a pályaorientációs előadás, mert összeszedtük, hogy milyen sokféle szakma, munka létezik. Megbeszéltük azt is, hogy mi alapján kell szakmát választani. Érdekes volt kigondolni, hogy milyen szakmát néznénk meg, próbálnánk ki egy hétre. Már nagyon várom a következő alkalmat is, hiszen nagyon hasznos volt ez az egy óra is.

Molnár Dániel 8. d osztály: Tetszett, mert kedves volt a tanárnő. Sok új dolgot megtudtam a továbbtanulásról. Segített, hogy milyen iskolába menjek. Mivel mindenkinek kellett valamilyen szakmát mondani, ezért megtudtam azt is, hogy az osztálytársaim melyik szakmát próbálnék ki.

Sipos Bence 8. d osztály: Nagyon érdekes, motiváló és inspiráló dolgokat mondott a tanárnő. Ezek után jobban átgondolom, mit fogok csinálni.

KAPUVÁR-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-1 KAPUVÁR-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-2 KAPUVÁR-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-3 KAPUVÁR-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-4 KAPUVÁR-PÁLYAORIENTÁCIÓ2-5