NÉMET NYELVI VERSENY

Német nyelvi vetélkedő

2015. 09. 28.

 

Iskolánk történetében első alkalommal német nyelvi vetélkedőt szerveztünk a tanulók számára. Negyediktől nyolcadik osztályig minden évfolyam képviseltette magát az ötfős csapatokban. Célunk az volt, hogy fejlesszük diákjainkban a kooperatív technikákat, az együttdolgozás képességét. A vetélkedő lehetőséget adott arra, hogy az órákon tanultakat bővíthessék, a német nyelvet beszélő országokról sokoldalú, változatos ismereteket hozzanak felszínre illetve szerezhessenek.

A vetélkedő összeállításakor törekedtünk arra, hogy egyensúlyban legyenek az országismereti, nyelvtani és lexikális, valamint a helyesírási készségeket igénylő feladatok. Játékos módon vontuk bele a munkába a legkisebbeket: eddig szerzett tudásukat manuális tevékenységekkel egybekötve mutathatták meg.

A 100 perces vetélkedő szoros versenyt eredményezett. Az élen végzett csapat a feladatok 92%-át kiválóan oldotta meg, tőlük 6-, illetve 8%-kal maradt csak le a következő két helyezett. Valamennyien nyertek azonban, hiszen a feladatok megoldása során közelebb kerültek mind a német nyelvhez, mind egymáshoz.

 

Takács Ilona

Szaktanár

 

Tanulói vélemények:

 

„ Nagyon tetszettek a feladatok, a játékosak és a gondolkodtatóak is. Valamelyik azért rettentő fejtöréssel járt. Sok várost ismertem meg. A tudásom megnövekedett.”

(Ruzsik Fanni 7. c osztály)

 

„Próbáltunk összedolgozni, hogy jól sikerüljön. Legjobban a kirakós feladat tetszett, szerintem azon gondolkodtunk a legtöbbet. Jó volt a hangulat.”

(Török Dzsenifer 7. c)

 

„Mi voltunk a Bayern csapat. Mindenhol volt egy csapatkapitány és egy futár. Én voltam a futár. Összesen 12 feladatot kellett megcsinálnunk. Mindenki suttogva mondta a megoldásokat. Mindenkinek jutott tennivaló, még mi negyedikesek is kivettük a részünket a munkából. Ez egy remek nap volt!”

(Gerencsér Blanka 4. c osztály)

 

„Mindenki buzgón dolgozott. Sok érdekes feladatot oldottunk meg. Én egy összekötős feladatot kaptam, majd ki kellett rakni papírdarabokból Ausztria térképét. Nagyon jól éreztem magam!”

(Németh Eszter 4. c osztály)

KAPUVÁR-NYELVI VERSENY1 KAPUVÁR-NYELVI VERSENY2 KAPUVÁR-NYELVI VERSENY3 KAPUVÁR-NYELVI VERSENY4 KAPUVÁR-NYELVI VERSENY5 KAPUVÁR-NYELVI VERSENY6