KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK – GÖBÖSMAJOR

2015 szeptember 22-én Göbösmajorba kirándultunk. Ezen a rendezvényen iskolánk alsó tagozatos tanulói (1.-3. osztályig), vidéki tagiskoláink tanulói, a tanulásban akadályozott tanulók összevont osztályai, pedagógusok és szülők is részt vettek.

Reggel 9 órára 92 fővel jelentünk meg a Kapuvári Erdészethez tartozó Göbösmajorba, ahol számos érdekes programon vehettünk részt. A napot lovaskocsikázással kezdtük. A 40 perces út alatt bejártuk az erdő tanösvényét s közben megfigyelhettük az ott élő állatokat. Nagy kört tettünk az erdő melletti horgásztó körül is. Visszatérve a kiindulópontunkhoz, már várt minket három felnyergelt ló, s a hatalmas lovardában délig lovagolhattak a bátor gyerekek. Akik nem mertek felülni a ló hátára, azok megnézhették és megsimogathatták a különféle háziállatokat, és bepillantást nyerhettek a lóápolás szépségébe és nehézségeibe egyaránt.

Délben már nagyon vártuk a finom ebédet, amit segítőkész szülők osztottak szét a gyermekek között.

Ebéd után egy kis játék következett. Különféle labdákkal és hullahopp karikákkal ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk az osztályoknak. A játék után minden osztály külön-külön sétára indult, hogy jobban felfedezhesse a környéket. A séták során megnézték a szabadtéri, fából készült kápolnát, felmásztak a magaslesekre, terméseket gyűjtöttek, körbejárták a horgásztavat és a tó közepén lévő kis szigetre is bementek egy régi fahídon. Az erdőbe is bemerészkedtek, hogy szarvast, őzet és nyulakat figyelhessenek.

A nagy séta után jól esett egy kis pihenés a kiinduló pontnál lévő nagy faházban.  Amíg buszunk meg nem érkezett szabadon játszhattak a gyerekek a játékokkal, amiket magunkkal vittünk.

Elfáradva, de szép élményekkel gazdagon tértünk vissza iskolánkba.

Horváth Zsófia Terézia

tanító – gyógypedagógus

Tanulói vélemények

Ruzics Lorina 2. osztály: „ A kirándulásra reggel 9-kor indultunk el. Amikor megérkeztünk lovaskocsikáztunk. Aztán lovagoltunk is. Este fáradtan értünk haza.”

Bertók Fruzsina 3.c osztály: „Széchenyi kirándulásunk úti célja Göbösmajor volt. Délelőtt lovaskocsikáztunk. Elfele figyeltük az erdőt, hátha látunk állatokat. Visszafele énekeltünk. Legjobban a lovaglás és a kutyák tetszettek. Remélem jövőre is eljövünk ide!”

Kovács Lilien 3.c osztály: „ Idén ősszel a Széchenyi kirándulásunk alkalmával Göbösmajorba mentünk. Reggeli után lovaskocsikáztunk. Nagyon tetszett, hogy három kutyus versenyt futott a szekerünk mellett. A finom ebéd után lovagolhattunk is. Izgalmas volt, mikor a ló ügetni kezdett. Lovaglás után elsétáltunk a közeli tóhoz. Sokat játszottunk, jól éreztük magunkat.”OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KAPUVÁR-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GÖBÖSMAJOR1 KAPUVÁR-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GÖBÖSMAJOR2