TANÓRÁN KÍVÜLI SZABADTÉRI MOZGÁSOS RENDEZVÉNY: GYEREKNAP

2015.05. 27-én tanórán kívüli szabadtéri mozgásos rendezvényt tartottunk. A gyerekek különböző területeken végezhettek ügyességet, logikát, gyorsaságot és figyelmet fejlesztő, szórakoztató tevékenységeket.

Az udvaron felállított jurtában megismerték a gyerekek a nomád magyarok lakhelyének „rendjét”, majd az íjászat szabályainak megismerése után célba lőttek nyíllal.

A szurkolók bíztatása és a megmérkőző csapatok hangja bárkit elvezetett a kötélhúzás színhelyére. A sportpályán összeállított akadálypályán változatos feladatokkal birkóztak meg a tanulók. Nagy sikert aratott a MátraiWood sokszínű, erőt-elmét megmozgató logikai játék-sorozata és labirintusa.

A legkisebbek és a legnagyobbak is élvezték a csapatépítő mozgásos feladatokat.

Három különböző kézműves foglalkozás nyújtott lehetőséget a kreatív pihenésre.

Rendezvényünket a városban is népszerűsítettük, a Fő téren a flashmob-ba több járókelőt is sikerült bevonnunk.

A rendezvényen 197 diák, 23 pedagógus és 23 szülő vett részt. Délelőtt 10 órától délután 18 óráig élvezhettük egymás társaságát.

Egy izgalmas nap után kellemesen elfáradva hagytuk magunk mögött az iskolát.

 

 

Tanulói vélemények:

Nagyon jó volt a gólyaláb. A labirintusból tízszer is kijutottam. – Kogler Zsófia 2. o.

Nagyon jól éreztem magam, nagyon tetszett a labirintus, a malom és a gólyaláb. Tetszett még az íjászat és az akadálypálya is. – Horváth Zoé 2. o.

Sokat fogócskáztunk a barátaimmal. Nekem a labirintus tetszett a legjobban. Nagyon vicces volt Zsófi nénivel. Ötletes volt a napocska. – Binder Marcell 4. o.

A világ legjobb napja volt! Nagyon jól éreztem magam. A hangulat remek volt. Minden játék tetszett. – Molnár Dorina 5. o.

A gyereknap nagyon jó volt. Nekem a labirintus tetszett és a kézműves foglalkozások. Nagyon jól éreztem magam. Bárcsak ilyen lenne minden nap. – Csáki Leila 5. o.

Jó nap volt, tetszettek a programok. Legfőképp az íjászat, mert lőhettem még madártollal is. – Végh Richárd 6. o.

Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_01. A rendezvény megnyitása Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_02. A labirintus előtt mindig sor állt Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_03. Szabó Pista bácsi ismertette az íjászat szabályait Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_04. Íme a gyakorlat Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_05. A jurtában Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_06. Papp Erika nénivel Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_07. Akadálypályán Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_08. Kötélhúzás Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_09. Zsófi néni csapatépítő állomása Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_10. Játék közben Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_11. Csapatjáték Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_12. Mozgáskoordinációs feladatok Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_13. Logikai feladványok Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_14. Logikai feladványok 2. Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_15. A sikernek a nevelők és a szülők is örültek Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_16. Sárkány készítés közben Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_17. Az eredmény Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_18. Készül a vendégtábla Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_19. Kézműves foglalkozás 3. Ilike és Ildikó nénivel Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_20. Készülnek a rózsák Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_21. Mozgásos rendezvényünket a városban is népszerűsítettük Kapuvar_Tanoran_kivuli_Gyereknap_22. A járókelőket is sikerült bevonnunk